Fumatul, Tutoriale si sfaturi

Ce sunt Heets-urile si cum se folosesc?

Pentru toti pasionatii de vapat sau pentru cei care sunt in cautarea unui inlocuitor pentru tigarile clasice, IQOS si Heets-urile ar putea fi exact ce cauti. Dar ce sunt de fapt Heets-urile si cum se folosesc cu sistemul IQOS? Acesta este subiectul pe care il vom aborda in detaliu in acest articol.

Ce sunt Heets-urile?

Heets-urile sunt stick-uri sau batoanele de tutun special concepute pentru a fi utilizate in dispozitivele IQOS, un produs revolutionar dezvoltat de Philip Morris International. Acestea reprezinta o alternativa mai curata la fumatul traditional, avand ca principiu fundamental incalzirea tutunului, nu arderea lui, spre deosebire de tigarile obisnuite. Acest proces de incalzire controlata permite eliminarea unor substante nocive generate de ardere, reducand astfel riscurile asociate cu fumatul.

Fiecare stick de Heets este format din tutun de calitate superioara, compactat intr-o sectiune mica. Aceasta sectiune este incalzita de dispozitivul IQOS pana la o temperatura care sa permita eliberarea aerosolului ce contine nicotina. Procesul nu implica arderea tutunului, deci nu produce fum sau cenusa, ci doar un vapor cu gust de tutun, care ofera fumatorilor o experienta similara cu cea a fumatului traditional, dar fara multe din substantele daunatoare.

Din ce sunt facute Heets-urile?

sursa foto: IOQS.ro

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza Heets-urile, este important sa cunoastem structura lor. Acestea sunt formate din trei parti principale:

  1. Capsula de tutun compactat: Acesta este inima batonului de Heets, partea esentiala care este incalzita de dispozitivul IQOS. Tutunul utilizat este selectat cu grija si prelucrat in mod special pentru a se potrivi cu metoda de incalzire controlata a dispozitivului IQOS. Acest proces asigura o eliberare optima a gustului de tutun si a nicotinii.
  2. Foaie de hartie: Tutunul compactat este invelit intr-o foaie subtire de hartie. Aceasta servește ca o structura de sustinere pentru tutun, mentinand-l la un loc si asigurand o incalzire uniforma atunci cand este utilizat in dispozitivul IQOS.
  3. Filtru: Acesta este partea prin care fumatorul inhaleaza aerosolul. Filtrul are un rol foarte important, deoarece reduce cantitatea de aerosol ce ajunge in gura si in plamani, si ajuta la racirea aerosolului inainte de inhalare, asigurand astfel o experienta de “fumat” placuta si echilibrata.

Cum se folosesc Heets-urile cu sistemul IQOS

Cum se folosesc Heets-urile cu sistemul IQOS
sursa foto: https://www.iqos.com/gb/en/blog/how-to-use-iqos.html

Sistemul IQOS este compus din trei componente cheie: dispozitivul IQOS, incarcatorul de buzunar IQOS si Heets-urile. Pentru a folosi Heets-urile, pur si simplu luati una din pachet si o introduceti, cu capatul de tutun inainte, in deschizatura de sus a dispozitivului IQOS.

Pasul 1: Incarcarea dispozitivului IQOS

Incarcatorul de buzunar IQOS este folosit pentru a incarca si curata dispozitivul IQOS. Unitatea este relativ simpla, constand intr-o baterie incorporata si o statie de andocare pentru dispozitivul IQOS.

Pasul 2: Introducerea Heets-ului in dispozitivul IQOS

Odata ce dispozitivul IQOS este incarcat, puteti introduce un Heets in el. Exista o mica rezistenta aici, deoarece elementul de incalzire taie tutunul, dar continuati sa impingeti usor pana cand capatul Heets-ului atinge baza carcasei elementului.

Pasul 3: Activarea dispozitivului IQOS

Odata ce un Heets este introdus, IQOS poate fi activat prin apasarea si mentinerea butonului de pe dispozitiv timp de aproximativ 5 secunde, moment in care LED-ul VERDE va incepe sa clipeasca. Incalzirea elementului dureaza aproximativ 20 de secunde pentru ca dispozitivul sa atinga temperatura optima.

Pasul 4: Utilizarea dispozitivului IQOS

Lama de incalzire va ramane activa timp de aproximativ 6 minute, care este aproximativ acelasi timp pe care l-ati petrece fumand o tigara traditionala. La aproximativ 5 minute, LED-ul se va schimba in portocaliu, indicand faptul ca dispozitivul se va opri in curand si ca Heets-ul este aproape terminat.

Concluzie

Sistemul IQOS siHeets-urile ofera o alternativa la fumatul traditional, oferind o experienta similara fara a produce fum. Cu toate acestea, este important de retinut ca, in timp ce Heets-urile nu produc fum, ele inca contin tutun. Daca doriti sa va indepartati complet de tutun, atunci ar trebui sa considerati trecerea la tigari electronice si e-lichide.

In concluzie, Heets-urile si sistemul IQOS reprezinta o inovatie in domeniul produselor din tutun, oferind o alternativa la fumatul traditional. Cu toate acestea, este esential sa ne amintim ca, in timp ce acestea pot fi considerate o optiune mai “curata”, ele nu sunt lipsite de riscuri, deoarece inca contin tutun.