Bazele Vapingului, Tutoriale si sfaturi

PG vs VG: Ce sunt si cum sa le folosesti

PG vs VG: Ce sunt si cum sa le folosesti

Daca esti fumator si te-ai decis sa incerci vapatul sau daca esti un vaperi nou, atunci probabil ca ai auzit despre lichidele de tigara electronica si ingredientele lor, propilen glicol (PG) si glicerina vegetala (VG). In acest articol, vom explora compozitia acestor ingrediente, cum sa le folosesti in lichidele de vapare si ce sa iei in considerare atunci cand alegi intre ele.

1. Introducere in lichidele de vapat si compozitia lor

 Introducere in lichidele de vapat si compozitia lor

Lichidele de tigara electronica sunt utilizate in dispozitivele de vapart si sunt compuse dintr-o combinatie de ingrediente. Aceste ingrediente includ de obicei propilen glicol, glicerina vegetala, arome si nicotina (optional). PG si VG sunt cele doua ingrediente de baza si sunt responsabile pentru producerea aburului pe care il inhalezi.

2. Propilen glicol (PG) – ce este si cum sa il folosesti in lichidele de vapat

PG este un lichid incolor, inodor si gust neutru, care este folosit in multe produse, inclusiv in lichidele pentru tigara electronica. Este utilizat in special pentru a produce aburi si pentru a simula senzatia de fum. PG este un ingredient sigur si aprobat pentru utilizare in alimente si produse farmaceutice.

PG poate fi folosit in proportie de pana la 50% in lichidele de vapat. Cu toate acestea, utilizarea prea mare de PG poate duce la iritatii ale gatului sau ale ochilor, datorita proprietatilor sale uscatoare. De aceea, daca preferi lichidele cu un continut mare de PG, este important sa te asiguri ca bei suficienta apa si sa nu exagerezi cu inhalarea vaporilor.

3. Glicerina vegetala (VG) – ce este si cum sa o folosesti in lichidele de vapat

VG este un lichid inodor si incolor, derivat din uleiuri vegetale. Este utilizat in lichidele de vapat pentru a produce o cantitate mai mare de aburi si pentru a adauga dulceata. VG este sigur si aprobat pentru utilizare in alimente si produse farmaceutice.

VG poate fi folosit in proportie de pana la 80% in lichidele de vapat. Cu toate acestea, utilizarea prea mare de VG poate duce la producerea unei cantitati maimare de aburi si poate fi mai greu de inhalat. In plus, VG este mai dens decat PG, ceea ce poate duce la aredrea rezistenta de tigara electronica.

4. Diferentele intre PG si VG si cum sa le alegi in functie de preferintele tale

PG si VG au diferente semnificative in ceea ce priveste compozita lor si impactul lor asupra experientei de vapat. PG produce un abur mai putin dens si mai putin dulce decat VG, dar ofera o senzatie mai puternica de gat ( Th – Throat hit ), ceea ce este important pentru multi fumatori care se simt atrasi de vapat ca alternativa la fumat. VG, pe de alta parte, produce un abur mai dens si mai dulce, dar poate fi mai dificil de inhalat si poate avea un gust mai dulce decat PG.

Daca esti un vaperi incepator, ar trebui sa incepi cu un lichid de vapat cu un continut mai mare de PG, astfel incat sa te poti obisnui cu senzatia de vapat si cu nivelul de nicotina. Daca preferi aburul mai dens si mai dulce, poti trece treptat la lichide cu un continut mai mare de VG.

Este important sa alegi lichidele de vapat care au un amestec bine echilibrat de PG si VG, astfel incat sa ai o experienta de vapat placuta. De asemenea, ar trebui sa tii cont de preferintele tale personale in ceea ce priveste gustul, aroma si nivelul de nicotina.

5. Probleme de sanatate si alte riscuri asociate cu PG si VG

Atat PG cat si VG sunt considerate sigure si aprobate pentru utilizare in alimente si produse farmaceutice. Cu toate acestea, exista unele riscuri asociate cu utilizarea lor in lichidele de vapat.

Utilizarea prea mare de PG poate duce la uscarea gatului si a ochilor, precum si la iritatii ale pielii. De asemenea, poate provoca reactii alergice la unele persoane.

Utilizarea prea mare de VG poate duce la producerea unei cantitati mai mari de aburi. In plus, VG poate avea un gust mai dulce decat PG, ceea ce poate fi deranjant pentru unele persoane.

6. Rezumatul articolului

  • Lichidele de vapat sunt compuse dintr-o combinatie de ingrediente, iar cele doua ingrediente principale sunt propilen glicol (PG) si glicerina vegetala (VG).
  • PG este utilizat pentru a produce putin aburi si pentru a simula senzatia de fum, iar VG este utilizat pentru a produce o cantitate mai mare de aburi si pentru a adauga dulceata.
  • PG poate fi utilizat in proportie de pana la 50% in lichidele de vapare, iar VG poate fi utilizat in proportie de pana la 80%.
  • PG poate provoca iritatii ale gatului sau ale ochilor, datorita proprietatilor sale uscatoare, iar VG poate fi mai greu de inhalat si poate ajuta la distrugeri rezistenta de tigara electronica.
  • Este important sa alegi lichidele de vapare care au un amestec bine echilibrat de PG si VG, astfel incat sa ai o experienta de vapare placuta si sanatoasa.
  • Utilizarea lichidelor pentru tigara electronica de la un producator de incredere poate ajuta la reducerea riscurilor asociate cu utilizarea lor.
  • Este important sa citesti eticheta si instructiunile de utilizare pentru a utiliza lichidele de vapat in siguranta si corect.
  • Daca esti un vaper incepator, ar trebui sa incepi cu un lichid de vapare cu un continut mai mare de PG, astfel incat sa te poti obisnui cu senzatia de vapat si cu nivelul de nicotina.
  • In cele din urma, ar trebui sa incerci mai multe lichide de vapat pana cand gasesti cele care iti plac cel mai mult si care iti ofera o experienta de vapat placuta si satisfacatoare.

Sursa foto:

https://www.freepik.com/

Sursa articolului: