Tutoriale si sfaturi, Tutun incalzit

Unde poti fuma tigara electronica, IQOS sau GLO?

3. Unde este permis sa fumezi IQOS sau GLO?

1. Introducere

In ultimii ani, popularitatea tigaretelor electronice, IQOS sau GLO a crescut semnificativ, devenind o alternativa din ce in ce mai populara la fumatul traditional. Cu toate acestea, multi utilizatori se confrunta cu intrebarea: unde este permis sa fumezi aceste dispozitive?

In acest articol, vom vorbi despre reglementarile legale privind fumatul de tigari electronice, locurile publice unde este permis sa folosesti aceste dispozitive si zonele unde este interzis sa fumezi. Daca esti utilizator al tigaretelor electronice, IQOS sau GLO, sau pur si simplu iti doresti sa afli mai multe despre aceste dispozitive, acest articol iti va oferi informatiile necesare pentru a fi la curent cu reglementarile actuale.

2. Unde este permis sa vapatul?

Unde poti fuma tigara electronica, IQOS sau GLO?

Daca esti un utilizator de tigari electronice, IQOS sau GLO, este important sa cunosti locurile in care este permis sa vapezi si cele in care nu este. In acest fel, vei evita amenzi sau situatii neplacute.

2.1 Reglementari legale privind vapatul de tigari electronice

In Romania, fumatul de tigari electronice este reglementat prin Legea 15/2016 privind unele masuri de reglementare a activitatilor de comercializare a produselor din tutun. Aceasta lege prevede ca tigarile electronice sunt incluse in categoria produselor din tutun si ca utilizarea lor este interzisa in urmatoarele locuri:

  1. Spatii publice inchise, cum ar fi institutiile publice, institutiile de invatamant sau spitalele
  2. Locuri de joaca pentru copii
  3. Mijloacele de transport in comun
  4. Locurile de munca, cu exceptia celor unde exista un spatiu special amenajat pentru fumat

2.2 Locuri publice unde se poate vapa

In general, vapatul este permis in spatiile publice deschise, cu exceptia zonelor in care se afla copii sau persoane cu probleme de sanatate. In plus, unele baruri sau restaurante pot avea zone special amenajate pentru vapat.

2.3 Unde este interzis sa vapezi?

Pe langa locurile mentionate anterior, vapatul este interzis si in urmatoarele situatii:

  1. In cazul in care se incalca drepturile celor din jur, cum ar fi cazul persoanelor care pot fi deranjate de fumul sau aroma tigarilor electronice
  2. In zonele unde exista un risc de incendiu, cum ar fi in apropierea combustibililor sau in zonele cu materiale inflamabile

Este important sa respecti aceste reguli si sa fii atent la semnele si indicatoarele din locurile publice, care pot indica daca este permis sau nu sa vapat.

3. Unde este permis sa fumezi IQOS sau GLO?

Unde este permis sa fumezi IQOS sau GLO?
Glamorous young stylish woman in fashionable clothes with e-cigarette and smoke in the city, close-up. Girl smokes modern tobacco

Cand vine vorba de fumat, este important sa respecti regulile si restrictiile din locurile publice. In cazul dispozitivelor de incalzire a tutunului, cum ar fi IQOS si GLO, regulile sunt similare cu cele pentru tigari electronice.

3.1 Reglementari legale privind fumatul IQOS sau GLO

In Romania, fumatul in spatii publice inchise este interzis prin lege. Astfel, utilizarea dispozitivelor IQOS sau GLO in locurile publice interioare, precum restaurante, baruri, cluburi sau alte spatii inchise este interzisa.

Pe de alta parte, folosirea acestor dispozitive in locuri publice deschise este in general permisa, dar exista si restrictii. De exemplu, este interzisa folosirea lor in parcuri sau alte zone publice unde se afla copii.

3.2 Locuri publice unde se poate fuma IQOS sau GLO

In general, in Romania, este permis sa folosesti dispozitivele IQOS sau GLO in locuri publice deschise, cum ar fi strazile, trotuarele sau parcarile, cu exceptia zonelor special desemnate pentru nefumatori.

De asemenea, este important sa respecti regulile stabilite de proprietarii de cladiri si de administratorii locurilor publice, care pot avea propriile lor reguli privind utilizarea dispozitivelor de incalzire a tutunului.

3.3 Unde este interzis sa fumezi IQOS sau GLO?

In Romania, este interzis sa folosesti dispozitivele IQOS sau GLO in Spatii publice inchise, cum ar fi institutiile publice, institutiile de invatamant sau spitalele, in parcuri sau alte zone publice unde se afla copii.

Este important sa fii constient de faptul ca, desi folosirea acestor dispozitive poate fi permisa in anumite zone publice deschise, proprietarii de cladiri si administratorii locurilor publice pot interzice utilizarea lor in aceste zone, astfel ca este intotdeauna bine sa intrebi inainte de a folosi dispozitivul in aceste locuri.

In concluzie, este important sa se respecte reglementarile legale privind fumatul de tigari electronice, IQOS sau GLO, pentru a evita sanctiunile si pentru a pastra un mediu sanatos pentru toti. In general, este permis sa fumezi aceste dispozitive in spatii publice deschise, dar este interzis in locuri inchise sau in zonele desemnate ca fiind interzise fumatului. Este recomandat sa verifici intotdeauna reglementarile locale si sa respecti intotdeauna instructiunile producatorului pentru a te asigura ca utilizezi dispozitivul in mod corespunzator si in siguranta.

Sursa articolului:

https://e-potion.ro/unde-poti-fuma-tigara-electronica/